Bronzemedalje til svendeprøven

Mesterlære med vægt på praktisk erfaring gav resultat

30 årige Rikke Borch Hansen er ikke bare den første malerlærling, der har taget svendeprøven efter den ny mesterlære. Hun er også den eneste fra sin årgang, der netop har modtaget en flot bronzemedalje til svendeprøven.

Det var en stolt malerlærling, der fredag den 19.marts modtog sin bronzemedalje på Gladsaxe Tekniske Skole, hvor hun fik følgende ord med på vejen: ”Du har lavet et rigtig flot stykke arbejde, der er i en klasse for sig”. Rikke Borch Hansen blev blandt andet rost for, at hun med sikker hånd havde arbejdet efter de gamle malerteknikker, hvor alt dokorationsarbejdet udføres i hånden.

Ny mesterlære giver mere praktisk erfaring
En af årsagerne til den flotte svendeprøve tilskriver Rikke Borch Hansen den ny mesterlære, hvor der er stor vægt på selve praktikforløbet. Allerede i starten af det 3½ årige uddannelsesforløb kommer lærlingene i praktik hos en malermester, hvor de lærer at svinge penslen med det samme. ”Det at komme i gang med at male fra dag ét styrker helt klart motivationen, men i høj grad også forståelsen for arbejdsgangen i faget”, fortæller Rikke Borch Hansen, der har taget den praktiske del af uddannelsen hos malerfirmaet Jacob Jensen A/S i Greve.